Posts

Showing posts from June, 2015

Short message

Malaysia could follow the footstep of Greece if this monetary issue won't be resolved soon. Hey ministers, ask Iceland what they did to stop their economy from breaking down. Stop chanting that bull about how our economy is growing and shit. Our money is becoming less and less valued every day. Do something about that. 

Datuk, saya cadang je. Cuba lah baca.

Baru-baru ni Brunei dah laksanakan hudud. Padahal Malaysia dah canang lama dah yang kita ni nak laksana hudud, tapi asyik bertengkar kat Dewan Rakyat pasal hudud, gaduh kat newspaper konon belum sedia, kata kita hidup ada macam-macam kaum jadi tak validlah kalau nak guna hudud.

Okay. Fine. Aku rasa hudud is a very good law to be implemented in Malaysia. Why? Kita negara Islam. Kan? So, how come tak ada satu pun website yang didedikasikan semata-mata (solely) untuk ajar pasal hudud. Macam satu website interaktif siap dengan chatroom ke forum ke untuk orang ramai bertanya pasal hudud.

Kenapa nak guna website?

Okay. Sekarang 2015. Newspaper, magazines, dengan news kat tv dah obsolete lama dah.Tak salah kalau kita berubah sekali ikut zaman (kalau bab teknologi la, bab kalau dah terang-terang, jangan mengada nak ubah ikut zaman.. ) Kalau tanya bebudak sekarang diorang tengok tv ke tak, diorang akan cakap, 'kenapa nak tengok tv, kan ada internet?' Jadi, apa kata kalau kita cater se…